Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

Söderköpings IK
7 - 0
Svärtinge SK
Söderköpings IK7 - 0Svärtinge SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 13:00
Plats:Vikingavallen Söderköping
Tävling:
Matchnummer: 231314030
Samling:12:00, Vikingavallen
Trupp:Abdul Rahman Alali Alabdullah
Arvid Åkesson
Axel Martis
Dave Carlsson
Elis Westerberg
George Barbarlian
Love Arosenius
Lucas Lappajärvi
Oliwer Eklund
Oskar Ulberstad Carlén
Simon Strömbäck
Tran Anh Quoc
Viktor Roos
William Lundgren
Efterlängtad vinst!
2021-06-07 09:47

Kanske var det faktumet att vi äntligen fick spela inför publik som gjorde att det lossnade, men förhoppningsvis var det träning och inställningen som fällde avgörandet då vi fick säsongens förtsa vinst. 7-0 mot Svärtinge var kvittot vi väntat på så länge.

 

"Tänk om vi kunde spela så här varje match" var det någon som sa i avbytarbåset under sista halvleken.

 

Ja, det är ju precis det vi kan om vill! Vi har kapaciteten och spelarna att göra det, bara vi undiker att skänka bort ett par mål och inte låter nervositeten ta överhand. Alla matcher vi spelat har varit jämna spelmässigt, men när motståndarna har fått in målen, så har vi tappat tron på det hela och börjat begå misstag.

 

Nu bjöd vi inte på ett enda mål för motståndarna, faktum var att vi inte ens bjöd på något avslut. En superstabil försvarsinsats utan misstag gjorde att vi höll nollan för första gången. Riktigt roligt. Vi har jobbat med att justera våra ytterforwars i det defensiva arbetet, där de förut lämnade för mycket av jobbet till backarna, och det betalade av sig.

 

Sedan är det självklart så att 7 mål framåt glädjer något enormt. Så kul för grabbarna att känna att de kan spela ett fint och effektivt anfallsspel. Vi har några enkla taktiska instruktioner om hur vi ska anfalla på de respektive kanterna, och flera av målen var resultatet av sådan vi pratat om och tränat på.

 

Nu är det Kustbollen på söndag som gäller, men innan det två träningar som vi tror kan vara fyllda med mycket positiv energi!

 

//Stefan och Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 25/9 12:30
4 - 2  
Sön 12/9 15:00
1 - 2  
Ons 8/9 17:45
5 - 0  
Sön 5/9 15:00
1 - 5  
Sön 29/8 17:00
2 - 3  
Sön 22/8 15:00
7 - 2  
 
 
Sociala medier
Våra sponsorer