Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

Kustbollen
3 - 3
Söderköpings IK
Kustbollen3 - 3Söderköpings IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 juni, 17:00
Plats:Helgestad IP
Tävling:
Matchnummer: 231314031
Samling:15:45, Ramunderhallens Parkering
Aktivitetsinfo: Samling för gemensam avfärd 15.45 eller på plats  på helgestads IP16:10.
Trupp:Abdul Rahman Alali Alabdullah
Axel Martis
David Andersson
David Issa
Elias Gustavsson
George Barbarlian
Gustav Jildell
Gustav Johansson
Kinan Alzouabi
Love Arosenius
Lucas Lappajärvi
Mujtaba Babaei
Oliwer Eklund
Simon Strömbäck
Sixten Zettervall
Zackarias Johansson
Kampvilja gav vunnen poäng
2021-06-14 10:52

Ibland förlorar man två poäng, och ibland vinner man en. Matchen mot Kustbollen faller in i den senare kategorin. En riktig kämpainsats som gjorde att vi åkte från matchen med en känsla av vinnst.

 

Gräsplanen på Helgestad IP var något annat än konstgräset hemmavid, och redan från första stund stod det klart att det var en mer fysisk match som väntade. Vi pratade om innan att vara än mer rejäla i försvaret, att inte "trilla" för mycket boll, utan att ha ett mer rakt spel, och att lyfta lite längre om det så krävdes.

 

Kustbollen inledde bra på sin hemmaplan, men vi kom snabbt in i matchen. Efter ca tio minuter fick vi en kontring där Aboud kunde smälla in 1-0 på en skottretur från Kinan. Sedan var det jämn och hård kamp över hela banan, där vi ändå vaskade fram flest avslut och tvingade deras målvakt till ett par räddningar.

 

Sedan visade deras nr. 4 upp sin snabbhet och kvalité och kunde ganska tätt göra två nästan identiska mål, där han startade en löpning från mittplan, fick upp farten och klev förbi hela vårt försvar på vänterkanten, för att sedan bryta in och lägga bollen i bortre burgaveln. 1-2 till Kustbollen. Trots tappad ledning och nu i underläge, var det inga hängande huvuden. 

 

Vi krigade vidare och fick i slutet av första halvlek till ett fint anfall där David I kunde slå ett inlägg från höger, och Lucas kunde gå upp i en närkamp och nicka in bollen vid främre stolpen. 2-2 och en god känsla inför andra halvlek. 

 

Det blev fortsatt kamp, där nu Kustbollen hade initiativet och skakade fram flertalet hörnor under första delen av halvleken. Axel gör några riktigt svettiga räddningar under den här perioden och håller oss kvar i spelet. Dock blir det till slut en hörna för mycket, och kustbollen kan i det närmaste tackla in både bollen och vår mittback för ett 3-2 mål. Tungt, men istället för att sura, lade vi energin på att få in ett reduceringsmål. Det blev både ett felaktigt avblåst friläge och ett skott i ribban innan vi med bara två minuter kvar på klockan till slut fick in den där efterlängtade bollen. Efter ännu ett inlägg från höger, där David I har dribblat sig loss och lobbat in bollen, uppstår lite kaos framför målvakten och Kinan kan efter lite grävande få in bollen i mål. 3-3 och jubel från de vit-blå!

 

Sista minuterna blir lite nervösa, men det blir aldrig riktigt farligt åt något håll och vi kan räkna in en vunnen poäng!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 25/9 12:30
4 - 2  
Sön 12/9 15:00
1 - 2  
Ons 8/9 17:45
5 - 0  
Sön 5/9 15:00
1 - 5  
Sön 29/8 17:00
2 - 3  
Sön 22/8 15:00
7 - 2  
 
 
Sociala medier
Våra sponsorer