Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

LBK Gottfridsberg
2 - 3
Söderköpings IK
LBK Gottfridsberg2 - 3Söderköpings IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 23 juni, 18:30
Plats:Lingvallen
Tävling:
Matchnummer: 231314041
Samling:17:00, Ramunderhallens parkering
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Samåkning från Ramunderhallen kl 17:00 eller på plats 17:45.
Trupp:Abdul Rahman Alali Alabdullah
Axel Martis
Dave Carlsson
David Andersson
David Issa
Elis Westerberg
George Barbarlian
Gustav Jildell
Hilmer Hillestrand
Kinan Alzouabi
Love Arosenius
Lucas Lappajärvi
Mujtaba Babaei
Oliwer Eklund
Oskar Ulberstad Carlén
Simon Strömbäck
Tran Anh Quoc
William Lundgren
Zackarias Johansson
Hårfin vinst avslutade vårsäsongen
2021-06-24 09:25

Bortamatchen mot Gottfridsberg var verkligen inte placerad på den bästa tänkbara tiden och jag trodde nästan att vi kanske skulle få svårt att få ihop lag. Men det var inga problem och vi åkte med 16 man till Linköping.

 

Nöjt kunde jag konstatera att vi var med i matchen från början och tog tag i taktpinnen omgående. Första 20 minuterna är riktigt bra och vi kan gå upp i en tvåmålsledning. Efter spel centralt i banan hamnar bollen ute hos David Issa på högerkanten som kan rycka förbi sin försvarare och få på ett lurigt skott 10-15 meter utanför straffområdet. Skottet är snabbt och lågt, där bollen hinner studsa någon gång innan den passerar mållinjen.

 

Nästa mål skarvar Oskar UC in efter en hörna från vänster. Alltid roligt när en fast situation resulterar i mål.

 

Efter målen kommer Gottfridsberg allt mer in i matchen och börjar vaska fram farligheter med bra kombinationsspel. Deras nummer 4:a är snabb och duktig och ställer till med problem vart han än befinner sig på planen. Vårt spel försvinner mer och mer och vi tappar boll på farliga platser allt för ofta.

 

Pausvilan kommer välbehövligt, men hjälper föga.

 

I andra halvlek går Gottfridsberg över på att slå allt mer lång mot våran backlinje. Vi har fortsatt svårt att hitta något lugn i spelet och blir snabbt straffade. Två snabba mål i början av andra halvlek, där vi slarvar i försvaret mot de längre bollarna och vipps står det 2-2.

 

Spelet stabiliserar sig lite där efter, utan att något lag har övertaget. Inte mycket till anfallsspel, utan lite mer kamp och försvarsspel.  I 62 minuten gör Oliwer en enhandsräddning på en höjdboll, men han är inte målvakt och befinner sig  i mittcirkeln. Gult kort.

 

Men så är turen med oss, och i ett av våra få anfall gräver George fram bollen i mitten på deras planhalva i 64:e minuten och får bollen vidare till Kinan. Kinan i sin tur får på ett välplacerat skott någon meter utanför straffområdet med vänstern, som tar sig in nere vid målvaktens vänstra stolpe. Ledning igen och mycket glädje.

 

Nu regnar det långbollar igen och det är en bräcklig ledning vi håller, för Gottfridsberg är farliga i anfallen. Några farliga hörnor och skott lyckas vi parera, men så med bara några minuter kvar på klockan händer det tyvärr ett misstag. En långboll in mot vårt straffområde tar en olycklig studs och flyger upp på Zackes höjda arm. Domaren bedömer att det är i straffområdet och blåser helt korrekt straff.

 

Deras duktige nr 4 kliver fram mot Axel i målet, tar ansatsen, slår till och.... skjuter (för vår del) turligt bollen utanför! Lättnaden går att ta på. Bollen sätts i spel men, bara någon minut efter blåser domaren av och vi kan, precis som Sverige, vinna matchen med 3-2.

 

Nu kan vi ta lite välförtjänt vila, och blicka fram mot höstsäsongen.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Ons 23/6 18:30
2 - 3  
Sön 20/6 13:00
1 - 7  
Sön 13/6 17:00
3 - 3  
Lör 5/6 13:00
7 - 0  
Sön 30/5 13:00
5 - 2  
Sön 23/5 15:00
1 - 4  
 
 
Sociala medier
Våra sponsorer