Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

Söderköpings IK
7 - 0
Kustbollen
Söderköpings IK7 - 0Kustbollen

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 10 augusti, 18:30
Plats:Vikingavallen Söderköping
Tävling:
Matchnummer: 231319008
Samling:17:30
Trupp:Abdul Rahman Alali Alabdullah
Axel Martis
Dave Carlsson
David Andersson
Elis Westerberg
Gustav Jildell
Gustav Johansson
Hilmer Hillestrand
Kinan Alzouabi
Love Arosenius
Simon Strömbäck
Sixten Zettervall
William Lundgren
Zackarias Johansson
Övertygande spel gav en rolig seger
2021-08-11 09:09

För andra gången i år slutade en matvh 7-0 i vår favör, och det var fokus, hög fart och hårt jobb som lade grunden för det, denna gång.

 

Bortamatchen i våras mot Kustbollen var en fysisk fight, på en ganska trång gräsplan. När vi fick spela på en nyvattnad hemmaplan blev det en helt annan historia, precis som vi ville ha det. Vi pratade innan matchen om att inte fastna i den fysiska kampen, utan att driva upp bolltempot och spela en snabb fotboll. Vi pratade även om att etablera ett spel på mittplanen innan vi slog de längre bollarna och inte slå så många "chansbollar" från backlinjen.

 

Spelarna visade verkligen att de förstått och vi tog kommandot redan från start, och utan att överdriva, så släppte vi det nog aldrig under 80 minuter. Om inte annat vittnar faktumet att motståndarna hade ett skott på mål, om precis hur bra det såg ut. Axel hade inte mycket att göra i mål.

 

Det täta försvaret gjorde att vi gång på gång kunde vinna boll och gå till anfall. Det var verkligen kul att se hur laget blandade olika taktiker, med både kombinationer på små ytor och längre bollar in bakom baklinjen. Det gjorde oss svårlästa, och motståndarna fick slita hårt för att försvara sig. När målen sedan började trilla var det bara att peppa grabbarna att fortsätta spela precis som de gjorde.

 

Vi tar med oss alla fina mål vi kunde bjuda på under matchen. Flera riktigt tjusiga prestationer, där målen kom i princip alla möjliga olika varianter; frisparksmål, frilägen, långskott, straffar och hörnor.

 

Höjdpunkten var nog 2-0 målet, där Gustav Johansson byts in på vänsterbacken, får bollen efter 10 sekunder en bit in på motståndarnas planhalva, tar med den fram och bryter in i straffområdet. Där blir han ofelbart fälld och får straff. Den tar han själv och dunkar upp bakom målvakten. En prestation som tar plats under den första minuten han ens är på plan. Man skulle kunna kalla det succé-inhopp!

 

Hoppas alla ni som var och tittade, hade precis lika roligt som oss igår!

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 25/9 12:30
4 - 2  
Sön 12/9 15:00
1 - 2  
Ons 8/9 17:45
5 - 0  
Sön 5/9 15:00
1 - 5  
Sön 29/8 17:00
2 - 3  
Sön 22/8 15:00
7 - 2  
 
 
Sociala medier
Våra sponsorer