Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

Söderköpings IK
7 - 2
Ekängens IF
Söderköpings IK7 - 2Ekängens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 augusti, 15:00
Plats:Vikingavallen Söderköping
Tävling:
Matchnummer: 231319021
Samling:14:00
Trupp:Abdul Rahman Alali Alabdullah
Axel Martis
Dave Carlsson
Elis Westerberg
Gustav Jildell
Kinan Alzouabi
Love Arosenius
Lucas Lappajärvi
Mujtaba Babaei
Oliwer Eklund
Oskar Ulberstad Carlén
Sixten Zettervall
Tran Anh Quoc
William Lundgren
Bra spel höll den obesegrade sviten vid liv
2021-08-23 08:12

- Vad är det som händer?

 

Det var en fråga som flög i luften efter att slutsignalen ljudit under söndagseftermiddagen. En inte helt oberättigad fråga. För det är knappt så vi förstår vad det är som händer själva; När blev vi såhär bra?

 

Vårens match mot Ekängens IF slutade med förlust med 5-2 på bortaplan och jag minns att vi blev straffade för våra bolltapp mot ett kontringsskickligt lag.  Så vi pratade om att det var dags för "revanch"! Vi gjorde lite förändringar för att få lite kortare utspel från målvakt, men även för att pressa upp mittfältet vid långbollar, så vi kunde vinna andrabollarna lite lättare än vad som var fallet i senaste matchen mot Sturefors.

 

Första halvlek var resultatmässigt jämn, där vi tog ledningen två gånger, men tappade den båda gångerna. Dock visade vi upp ett stundtals riktigt bra spel, med nätt triangelspel, kantbyten och många rätta beslut. Vi höll i bollen, spelade runt och var både noggranna och tålmodiga. Men de riktigt heta chanserna uteblev för att vi skulle ta ledningen en tredje gång.

 

I halvlek var det bara att ösa beröm över grabbarna och uppmuntra till att fortsätta spela på som de gjorde. Vi hade även ett litet snack om hur vi tyckte att motståndarna ville anfalla, och gjorde alla uppmärksamma på vad vi skulle se upp med.

 

Dock var det ett Ekängen som kom ut med mer energi in till andra halvlek,och det kändes lite som att matchen kunde gå åt vilket håll som helst. Men så i 53:e minuten så fick vi en frispark på vänsterkanten som efter att den slagits in i målområdet, inte kunde tas om hand av Ekängen, utan efter lite kamp och studs kunde petas in i mål av oss. Stort jubel!

 

Men det var som att kasta bensin på elden, för Ekängen gick in i sin bästa period direkt efter målet och pressade tillbaka oss rejält under ett par minuter. Några lyckade försvarsinsatser och lite tur räddade oss från att tappa ledningen återigen. Och så i den 67:e minuten, efter att ha överlevt den värsta pressen, kunde vi kontra in 4-2 i en snabb omställning.

 

Där gick nog luften ur våra motståndare och vi kunde börja spela ut. Grabbarna blev både ett huvud längre och rakare i ryggen med en tvåmålsledning. Vårt nyvunna självförtroende och fina spel gav oss ytterligare tre mål på under 10 minuter. Återigen 7 mål framåt, fantastiskt att kunna bjuda publiken på det.

 

Man gör inte 7 mål utan att spela bra. Och igår var det verkligen bra spel. Det var bara att gratulera grabbarna till en utmärkt insats efteråt. Som träanre är det otroligt glädjande att se det vi tränar på ge så bra utslag under match. 

 

Och så var det faktiskt ytterligare en fras som flög genom luften igår efter slutsignalen;

 

- Serieledare!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 25/9 12:30
4 - 2  
Sön 12/9 15:00
1 - 2  
Ons 8/9 17:45
5 - 0  
Sön 5/9 15:00
1 - 5  
Sön 29/8 17:00
2 - 3  
Sön 22/8 15:00
7 - 2  
 
 
Sociala medier
Våra sponsorer