Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

SIK P05-06
0 - 1
BK Derby P05-06
SIK P05-060 - 1BK Derby P05-06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 februari, 13:00
Plats:Vikingavallen Konstgräsplan
Samling:12:00, Vikingavallen
Aktivitetsinfo: Kom ombytta, då vi inte får utnyttja omklädningsrummen.
Uddamålsförlust i första träningsmatchen
2021-02-21 10:49
Det var inga höga krav ställda inför vår första träningsmatch. Fokus låg på att försöka identifiera övergripande tendeser som vi kan ta med oss till träningen och utveckla till kommande matcher och sjävklart låta spelarna få känna lite på formation och positioner.

Vi hade en större trupp en vi kommer ha till seriematcher, detta för att få med så många som möjligt i själva upplevelsen. Sedan när vi tränar kan vi nå fler spelare när vi pratar om situationer mm från matchen.

Första halvlek startade lite oroligt, men efter ca 10 minuter fick vi grepp om matchen och behöll det halvleken ut. Vi tog en del bra beslut i att behålla bollen inom laget, spela runt och få motståndarna att jobba i försvaret. En del lägen uppstod framåt, och vi fick se en del fina kombinationer på det centrala mittfältet. Slarv ledde till att vi tillät motståndarna få en del farliga kontringar och Dave i målet fick stå för ett par svettiga räddningar!

Andra halvlek blev sämre, byten av spelare och positioner spelade säkert in, men framför allt skulle jag vilja påstå att det var orken som tröt. Derby kunde ta tag i taktpinnen och kapitalisera på att vi uppträdde oorganiserat och lite virrigt stundtals. Offensivt orkade vi inte riktigt hålla upp rörelsen som krävs för att få till ett effektivt anfallsspel. I slutskedet av matchen fick Derby in ett mål som inte var helt orättvist, men uppstod ur en grötig situation i målområdet. Hade matchen slutat lika, tror jag ingen skulle ha klagat.

Vi tar med oss:

- Ett bra och kraftfullt försvarsspel, speciellt i baklinjen.
- Bra värderade situationer, när vi väljer att hålla i bollen under första halvlek.
- Bra tendeser på att vi är ett "spelande lag", inga huvudlösa långbollar, utan en vilja att vi ska spela oss igenom lagdelarna.

Att utveckla:

- Användandet av ytor och spelavstånd. Vi kommer för nära varandra i vissa positioner offensivt och utnyttjar inte hela planen. Det blir lite grötigt imellanåt. Beror säkert på viss ovana med positionsspelet, där man som spelare tror att man behöver vara nära bollen istället för att ligga rätt i sin position.
- Konditionen. Vi behöver orka hålla upp spelet under större delen av matchen. Som tur är är vi ganska långt från seriestart och har en stund att jobba på detta.
- Att växla till ett rakare, snabbare spel vid tillfälle. Vi saknade det som vi själva blev utsatta för, snabba kontringar genom "instick" och djupledsbollar mellan våra mittbackar. Ibland blir det lite för trixigt med kortpassningar och solo-raider som drog ner tempot.

Nu väntar ytterligare två veckor med träning innan vi tar oss ann Sleipner på bortaplan, en på pappret tuffare match än denna. Men syftet är ju att utvecklas!

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 25/9 12:30
4 - 2  
Sön 12/9 15:00
1 - 2  
Ons 8/9 17:45
5 - 0  
Sön 5/9 15:00
1 - 5  
Sön 29/8 17:00
2 - 3  
Sön 22/8 15:00
7 - 2  
 
 
Sociala medier
Våra sponsorer