Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P05-06

 
Referat: LBK Gottfridsberg - Söderköpings IK
Hårfin vinst avslutade vårsäsongen
2021-06-24 09:25

Bortamatchen mot Gottfridsberg var verkligen inte placerad på den bästa tänkbara tiden och jag trodde nästan att vi kanske skulle få svårt att få ihop lag. Men det var inga problem och vi åkte med 16 man till Linköping.

 

Nöjt kunde jag konstatera att vi var med i matchen från början och tog tag i taktpinnen omgående. Första 20 minuterna är riktigt bra och vi kan gå upp i en tvåmålsledning. Efter spel centralt i banan hamnar bollen ute hos David Issa på högerkanten som kan rycka förbi sin försvarare och få på ett lurigt skott 10-15 meter utanför straffområdet. Skottet är snabbt och lågt, där bollen hinner studsa någon gång innan den passerar mållinjen.

 

Nästa mål skarvar Oskar UC in efter en hörna från vänster. Alltid roligt när en fast situation resulterar i mål.

 

Efter målen kommer Gottfridsberg allt mer in i matchen och börjar vaska fram farligheter med bra kombinationsspel. Deras nummer 4:a är snabb och duktig och ställer till med problem vart han än befinner sig på planen. Vårt spel försvinner mer och mer och vi tappar boll på farliga platser allt för ofta.

 

Pausvilan kommer välbehövligt, men hjälper föga.

 

I andra halvlek går Gottfridsberg över på att slå allt mer lång mot våran backlinje. Vi har fortsatt svårt att hitta något lugn i spelet och blir snabbt straffade. Två snabba mål i början av andra halvlek, där vi slarvar i försvaret mot de längre bollarna och vipps står det 2-2.

 

Spelet stabiliserar sig lite där efter, utan att något lag har övertaget. Inte mycket till anfallsspel, utan lite mer kamp och försvarsspel.  I 62 minuten gör Oliwer en enhandsräddning på en höjdboll, men han är inte målvakt och befinner sig  i mittcirkeln. Gult kort.

 

Men så är turen med oss, och i ett av våra få anfall gräver George fram bollen i mitten på deras planhalva i 64:e minuten och får bollen vidare till Kinan. Kinan i sin tur får på ett välplacerat skott någon meter utanför straffområdet med vänstern, som tar sig in nere vid målvaktens vänstra stolpe. Ledning igen och mycket glädje.

 

Nu regnar det långbollar igen och det är en bräcklig ledning vi håller, för Gottfridsberg är farliga i anfallen. Några farliga hörnor och skott lyckas vi parera, men så med bara några minuter kvar på klockan händer det tyvärr ett misstag. En långboll in mot vårt straffområde tar en olycklig studs och flyger upp på Zackes höjda arm. Domaren bedömer att det är i straffområdet och blåser helt korrekt straff.

 

Deras duktige nr 4 kliver fram mot Axel i målet, tar ansatsen, slår till och.... skjuter (för vår del) turligt bollen utanför! Lättnaden går att ta på. Bollen sätts i spel men, bara någon minut efter blåser domaren av och vi kan, precis som Sverige, vinna matchen med 3-2.

 

Nu kan vi ta lite välförtjänt vila, och blicka fram mot höstsäsongen.

Truppen mot Gottfridsberg
2021-06-21 20:24

Säsongens sista match och vi åker till Gottfridberg för att förhoppningsvis avsluta med så många poäng som möjligt och en positiv känsla till sommaruppehållet.

 

Axel M

 

Wille L

Oskar UC

Zacke J

Love A

Gustav J

David A

 

Oliwer E

Elis W

Simon S

Aboud A

 

George B

Lucas L

David I

Kinan A

Truppen mot IFK Motala
2021-06-17 20:46

I sista hemmamatchen för vårsäsongen tar vi emot IFK Motala på söndag. Motala har gått bra och vunnit alla sina matcher, så allra tuffaste motstånd väntar. Håller värmen i sig, kommer det bli en het match på många sätt.

 

Dave C

 

Oskar UC

Wille L

Zacke J

Gustav Jildell

David A

Love A

 

George B

Simon S

Elis W

Mujtaba B

 

David I

Bo

Aboud A

Kinan A

Referat: Kustbollen - Söderköpings IK
Kampvilja gav vunnen poäng
2021-06-14 10:52

Ibland förlorar man två poäng, och ibland vinner man en. Matchen mot Kustbollen faller in i den senare kategorin. En riktig kämpainsats som gjorde att vi åkte från matchen med en känsla av vinnst.

 

Gräsplanen på Helgestad IP var något annat än konstgräset hemmavid, och redan från första stund stod det klart att det var en mer fysisk match som väntade. Vi pratade om innan att vara än mer rejäla i försvaret, att inte "trilla" för mycket boll, utan att ha ett mer rakt spel, och att lyfta lite längre om det så krävdes.

 

Kustbollen inledde bra på sin hemmaplan, men vi kom snabbt in i matchen. Efter ca tio minuter fick vi en kontring där Aboud kunde smälla in 1-0 på en skottretur från Kinan. Sedan var det jämn och hård kamp över hela banan, där vi ändå vaskade fram flest avslut och tvingade deras målvakt till ett par räddningar.

 

Sedan visade deras nr. 4 upp sin snabbhet och kvalité och kunde ganska tätt göra två nästan identiska mål, där han startade en löpning från mittplan, fick upp farten och klev förbi hela vårt försvar på vänterkanten, för att sedan bryta in och lägga bollen i bortre burgaveln. 1-2 till Kustbollen. Trots tappad ledning och nu i underläge, var det inga hängande huvuden. 

 

Vi krigade vidare och fick i slutet av första halvlek till ett fint anfall där David I kunde slå ett inlägg från höger, och Lucas kunde gå upp i en närkamp och nicka in bollen vid främre stolpen. 2-2 och en god känsla inför andra halvlek. 

 

Det blev fortsatt kamp, där nu Kustbollen hade initiativet och skakade fram flertalet hörnor under första delen av halvleken. Axel gör några riktigt svettiga räddningar under den här perioden och håller oss kvar i spelet. Dock blir det till slut en hörna för mycket, och kustbollen kan i det närmaste tackla in både bollen och vår mittback för ett 3-2 mål. Tungt, men istället för att sura, lade vi energin på att få in ett reduceringsmål. Det blev både ett felaktigt avblåst friläge och ett skott i ribban innan vi med bara två minuter kvar på klockan till slut fick in den där efterlängtade bollen. Efter ännu ett inlägg från höger, där David I har dribblat sig loss och lobbat in bollen, uppstår lite kaos framför målvakten och Kinan kan efter lite grävande få in bollen i mål. 3-3 och jubel från de vit-blå!

 

Sista minuterna blir lite nervösa, men det blir aldrig riktigt farligt åt något håll och vi kan räkna in en vunnen poäng!

Truppen mot Kustbollen
2021-06-10 20:30

Säsongens 4:e seriematch och vi får nästan vad man kan kalla ett derby när vi åker till Helgestads IP för match mot Kustbollen. Vi har tränat på bra, även om det märks på närvaron att det är skolavslutningar. Varmt väder och första matchen på gräs, gör att vi åker med en extra spelare.

 

Axel M

 

Zacke J

Sixten Z

Love A

David A

G. Jildell

G. Johansson

 

Elias G

Oliver E

Mujtaba B

Simon S

 

Aboud A

Kinan A

George B

David I

Lucas L

 

 

 

 
Sociala medier
Våra sponsorer