P05-06

Upplägg försäsongen 2022
2022-01-12 12:53
Preliminärt upplägg

Misslyckas du planera, planerar du att misslyckas!

Jag har nu lagt upp ett preliminärt schema för årets försäsong, med teman, extraträningar och träningsmatcher. Kommer nog att kastas om lite , men i det stora hela så kan det ge er en bra blick över hur vi går in i säsongen 2022.

Tema Fys: Vi lägger en lite större del av träningen på mer fysiska övningar och skadeförebyggande arbete. Min vision är att vi kommer kunna ta mer maxlöpningar under det här året än någonsin tidigare och här ska vi lägga en del av grunden.

Tema 1vs1: Fokus på individuell teknik och färdigheter i spel 1 vs 1, både offensivt och defensivt. I år vill jag lägga lite mer träning på att utföra saker i hög fart och utmana spelarna att agera fortare och mer beslutsamt.

Tema Omställningar: Övningar där vi jobbar lite mer på omställningsspel.  Offensiv till defensiv, och defensiv till offensiv.

Tema Fasta situationer: Innan första träningsmatchen tar vi två träningar där vi fokuserar extra på att öva fasta situationer, både frisparkar och hörnor.

Tema Press: Vi jobbar extra på press-spelet och nöter in lite när, var och hur.

Tema Avslut: Extra övningar för att träna avslut, även här vill jag öka snabbheten och beslutsamheten.

Tema Possession: Fokus på spelövningar för att behålla possession när seriestarten står för dörren. Allt för att "smörja maskinen" och göra oss redo för spel.

På Lagmötet 27/1 tittar vi gemensamt på säsongens mål och förutsättningar.

Futsalträningarna kör vi framför allt med fokus på match och att ha roligt. Här gnuggar vi inte teknik, utan lirar snabba turneringar.

Träningsmatcherna är än så länge inte bokade och schemat ovan ger mer en känsla för när jag vill ha dem. De behöver nödvändigtvis inte hamna på just de datumen. Kommer leta motstånd bland lag vi spelade jämnt med förra året.

Imorgon sparkar vi igång, så väl mött då!

//Stefan

Nytt år, ny säsong!
2022-01-04 10:38

Hej alla spelare och föräldrar!

Vi (läs Stefan) har nu haft ett lång och välbehövlig uppehåll över jul och nyår, men nu är det 2020 och  således står vi inför ännu en fotbollssäong!

Tänkte att jag skulle ta och informera om lite olika saker som kan vara bra att ha med sig in i den nya säsongen.

Jag står i dagsläget som ensam tränare, vilket inte är optimalt på något sätt. Jag har under hösten bett styrelsen om hjälp att söka efter en hjälptränare, eller eventuellt en ny huvudtränare, så jag kan kliva ner som assisterande, men det är svårt och jag har tyvärr inga förhoppningar på att det ska lösa sig i det närmaste. Det behövs ju någon som vet vad hen pysslar med och inte bara någon som springer runt och flyttar koner. Blir jag sjuk eller får förhinder är det väldigt sårbart och även vid matcher är det trixigt att vara själv med allt som ska fixas.

Vi kommer träna samtidigt/bredvid P07 både tisdagar och torsdagar och vi har sagt att vi ska försöka sammarbeta lite under säsongen på träningarna, vilket jag ser som en bra avlastning för mig och kan öppna upp för lite mer varierade träningar om vi kan sätta upp övningar tillsammans. Kommer bli toppen.

Seriemässigt kommer vi spela i U15-16 serien, med extra åldersdispenser för 05:orna. Tanken är att om vi spelade på C-nivån förra året, så går vi upp till B detta år, för att kompensera för de överåriga vi har med. Lite träningsmatcher ska vi väl hinna med oxå och de tänkte jag planera in under Mars och April.

Om vi tittar uppåt/framåt så är det så att SIK i år inte mönstrar något U17-lag. Seniorlagets U-lag upphör även det. Istället kommer vi ha ett B-lag i div. 6.

Stommen i B-laget kommer vara de spelare som förra året spelade i U-17 och de spelare som är på gränsen att ta sig in i A-lagets startelva. Men det kommer vara möjligt, för de som har ambitionen från oss, att få prova på seniorspel i div 6 redan i år, när de behöver förstärkning. En morot om något!

Till sist ber jag er svara på kallelsen om ni ska vara med och spela i år eller om ni väljer att lägga av, så att jag vet vilka spelare vi har under årets säsong. Väldigt vitigt att ni svara på den. Senast måndag behöver ni svara. Hoppas såklart på att så många som möjligt vill köra ännu ett år!

Och till sist så kör vi igång med träningarna nästa torsdag 13/1. 18:30-20:00 som vanligt. Ses då!

Se matchen mot Smedby på webben
2021-09-25 10:04

Vill tippsa om att alla som vill, kan köpa och se deagens mot mot Smedby via deras play-tjänst.

Matchen kostar 39:- och går att se både live och i efterhand.

Truppen mot Smedby
2021-09-23 18:39

Då var säsongens sista seriematch här. Det har varit lite tunga motgångar de senaste matcherna, men vi hoppas kunna gå in med 100% inställning och avsluta serien på bästa sätt.

Truppen blir:

Axel M

Oskar UC

Zackarias J

Love A

Gustav Jildell

David A

Bo AQ

Oliwer E

Wille L

Viktor R

Oskar L

Aboud A

Hilmer H

Kinan A

Lucas J

Newbody HT 2021
2021-09-16 17:36

Jag ser till att alla får varsin katalog att sälja från, delar ut dem på träningen ikväll, och om någon behöver en överlämning på annan tid eller plats, så hojta till så fixar vi det.

Anmälningslänken för er säljare är:

Alla instruktioner finns i katalogen, så ni vet hur ni ska göra. Vi säljer fram till 8/10. Går även att dela eran "shop" online på facebook mm för att nå ut till fler.