Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat
P15

 
P15 på SIK-dagen lördag 7/10 (samling 9.20)
2023-10-03 19:17

Nu på lördag 7/10 är det SIK-dagen, då föreningen ordnar en heldag på Vikingavallen för samtliga lag. Mer om SIK-dagen går att läsa HÄR.

 

Med anledning av detta är ordinarie träning för P15 inställd på lördag - istället samlas vi på konstgräset på Vikingavallen klockan 9.20 för en skojig match mellan barn och föräldrar (de som vill, givetvis) fram till klockan 10.00.

 

Efteråt umgås vi med korv och dricka, kör medaljutdelning och snackar upp MAIK-cupen på söndag.

 

Väl mött nu på lördag!

 

/Tränargänget P15

Laganda P15
2023-09-12 18:30

Söderköpings IK bedriver ett gediget värdegrundsarbete, i detalj går det att läsa om HÄR.

 

Vi ledare i P15 skulle också vilja inflika att utveckling av laganda på många sätt är minst lika viktigt som att utveckla enskilda spelare - det är trots allt en lagsport vi bedriver.

 

Här vill vi även understryka att vi inte kan acceptera beteenden som är oförenliga med det vi försöker uppnå som lag - att alla får uppleva glädje, tillhörighet, klubbkänsla och kamratskap. Vi hjälper och lyfter alltid varandra - och bemöter framförallt både lagkamrater och motståndare med respekt.

 

Det här ska vara självklarheter, och detta gäller naturligtvis både i vår träningsmiljö och när vi är på sammandrag. Ibland kan det dock behövas assistans från er föräldrar i enskilda situationer (exempelvis rörande konflikter mellan spelare, upprepat olämpligt språkbruk osv) som kan uppstå - under såväl träning som match. Vi önskar därför att ni, om så krävs, hjälper och stöttar oss ledare i sådan händelse!

 

/Tränargänget P15

Lagkassa och försäljningsansvarig
2023-08-17 12:24

Som ni förhoppningsvis känner till har vi en lagkassa för P15, vilket är en nödvändighet för att bland annat kunna finansiera deltagande i cuper och betala lagavgift.

 

Cuper - en cup i närområdet (Norrköping/Linköping) kostar cirka 1.200 kronor per lag som anmäls, dvs anmäler vi tre lag belastar det lagkassan med 3.600 kronor. Om vi inom några år vill att laget ska kunna åka på exempelvis Bullerby Cup, eller annan turnering med övernattningar, kostar det avsevärt mer (40-50.000 kronor). Därför är det också viktigt att börja bygga upp en bra lagkassa i god tid.

 

Lagavgift - varje enskilt lag i Söderköpings IK ska betala en årlig avgift till föreningen, ett belopp som 2022 var 4.000 kronor, och som beror på hur många lag som anmäls till seriespel. I denna avgift ingår följaktligen deltagande i sammandrag - två på våren och tre under hösten.

 

För att ge ytterligare perspektiv - i skrivande stund är vårt saldo i lagkassan cirka 21.000 kronor, och här kan man lägga till att alla lagföräldrars insats vid kakförsäljningen i våras inbringade nästan 12.000 kronor. Med andra ord är vi, precis som alla andra lag, i behov av kontinuerlig försäljning för att löpande kunna stärka lagkassan. Andra exempel på initiativ skulle kunna vara Newbody (det gick precis ut ett separat mail från föreningen), samt resultatlotter - där det senare är möjliggör relativt stor förtjänst till liten försäljningsinsats.

 

Vi skulle nu ödmjukt vilja be någon (eller några) föräldrar att axla det framtida försäljningsansvaret. Det innebär självklart inte att ni ansvarar för all försäljning, det gör vi fortfarande tillsammans, men du/ni är ansvariga för att ta in idéer och förslag på försäljningsaktiviteter - och sedan hålla ihop det praktiska kring själva genomförandet. Naturligtvis välkomnas även eventuell sponsring, om någon har känningar hos företag som skulle kunna tänka sig att sponsra killarna i P15 vore det verkligen toppen!

 

Om du/ni är intresserade av ovan får ni gärna ta kontakt med någon av oss ledare - vår förhoppning är att vi kan ha detta klart så snart som möjligt!

 

/Tränargänget P15

Översiktligt schema hösten 2023
2023-08-16 11:33

Vi tänkte ge en översiktlig bild av hur hösten ser ut med träningar, sammandrag och cuper - för att alla ska ha lättare att planera höstens aktiviteter. Vänligen se bifogad bild, med reservation för att vi exempelvis inte fått någon plats eller exakt dag (lördag eller söndag) för två av sammandragen än. Observera även att detta gäller utomhus, vi återkommer med en uppdatering då vi närmar oss vinter och det är dags för inomhusträningen.

 

Vi vill också passa på att visa hur träningen är övergripande planerad och strukturerad - som bakgrund har Söderköpings IK tagit fram en spelarutbildningsplan, där vi arbetar enligt tre olika teman, och vid varje träning använder vi oss av övningar kopplade till dessa. Här kan ni också se vad vi fokuserar på vid respektive träningstillfälle. Till detta kommer naturligtvis även andra viktiga saker - som exempelvis samarbete, lagsammanhållning osv - eller ibland helt enkelt sådant som vi tror att vi behöver träna lite extra på.

 

Tveka inte att höra av er till någon av oss vid eventuella frågor!

 

/Tränargänget P15

Säsongen drar igång igen!
2023-08-02 08:47

Hej!

 

Hoppas alla haft en fin sommar, även om den (förhoppningsvis) inte riktigt är slut än! 

Vi vill bara påminna om att vi drar igång träningarna igen nästa vecka, med start på onsdag 9/8 klockan 17.00.


Träningstiderna utomhus är samma som före sommaren, dvs:

Onsdagar 17.00-18.30

Lördagar 10.00-11.30

 

Observera även att vi på onsdagar fortsatt håller till på gräsplanen på Vikingavallen, medan vi på lördagar är på 5-mannaplanen vid isrinken!

 

/Tränargänget P15

 
Sociala medier
Våra sponsorer