Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Söderköpings IK
Med fotboll i hjärtat

Förändringar i P2013
2024-05-23 22:03

Söderköpings IK nåddes nyligen av den tråkiga nyheten att samtliga ledare i laget P2013 väljer att gå till en annan förening.

 

Orsaken är enligt ledarna att man inte delar föreningens värdegrund och spelarutbildningsplan.

 

Vi har full förståelse för att alla ledare kanske inte delar synen på hur man bör bedriva barn & ungdomsidrott i Söderköpings IK, men vi utövar en fotbollsverksamhet som är direkt sprungen ur forskning och erfarenheter från Riksidrottsförbundet och Svenska Fotbollsförbundet och känner oss trygga i att det är rätt väg framåt för en breddförening så som Söderköpings IK är.

 

I många utskick har vi hänvisat till vårt styrdokument ”Värdefullt” som i grund och botten utgår från Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott och Svenska Fotbollsförbundets ”Spela, Lek och Lär”.

Detta är en värdegrund som styrelsen, Ungdomskommittén och en mängd medlemmar känner sig mycket stolta över och som ger en stabil grund att stå på när det gäller barn- och ungdomsidrott.

 

I ”Värdefullt” står bland annat följande:

  • Att alla barn och ungdomar ska få lika mycket fokus samt speltid oavsett var de är i sin utvecklingskurva när man är en del i Söderköpings IK
  • Att barn och ungdomar skall kunna kombinera fotbollen med andra sporter utan att bli petade från match eller höra att de inte tränar tillräckligt mycket med sitt fotbollslag
  • Att A- eller B-lag inte ska finnas inom ungdomsverksamhet, här skall alla få känna sig BÄST
  • Att barn och ungdomar skall kunna fortsätta idrotta - i första hand för glädjens och välmåendets skull. De behöver inte vilja bli elitidrottsutövare för att få vara en del av vårt sammanhang
  • Att träningsverksamheten för barn och ungdomar inom Söderköpings IK stimulerar till kvalitativ och långsiktig idrottslig utveckling och motverkar toppning och utslagning

 

Dessa värderingar har varit en del utav Söderköpings IK sedan föreningen bildades 2004.

 

Under 2023 tog den dåvarande styrelsen ett beslut om att hjälpa ledare inom klubben att få ytterligare stöttning i att kunna följa dessa värdegrunder, samt att implementera en Spelarutbildningsplan som bygger på Svenska Fotbollsförbundets spelarutbildningsplan.

 

Ungdomsledare som representerar olika åldersgrupper inom Söderköpings IK arbetade fram en kortare och mer lätthanterlig Spelarutbildningsplan som sedan klubbades igenom av styrelsen under samma år.

 

Med Spelarutbildningsplanen tas stor hänsyn till barnens mognadsnivå för att träning och match ska anpassas till deras fysiologiska, psykologiska och sociala förutsättningar.

 

Se gärna filmen ”Varför en Spelarutbildningsplan?” på Svenska Fotbollsförbundets hemsida:

https://utbildning.sisuforlag.se/fotboll/tranare/spelarutbildning/svffs-spelarutbildningsplan/

 

Om ni vill fördjupa er i föreningens styrdokument  ”Värdefullt”, samt Spelarutbildningsplanen så finns de under Medlemsdokument på Söderköpings IK´s hemsida:

https://www.soderkopingsik.nu/dokument/?ID=306005

 

Vi tycker givetvis att det är synd ifall ledare inom Söderköpings IK inte känner att dessa metodiker och värderingar passar dem.

Vi hoppas och kommer arbeta för att så många barn och ungdomar, föräldrar och ledare ser och fortsätter att värna om allt det fina som föreningen arbetat fram under åren, och kommer fortsätta att arbeta för.

 

Vi hoppas på att du som medlem i Söderköpings IK kan känna en tydlighet och trygghet i det som föreningen vill erbjuda i vår verksamhet.

Till denna förening ska alla alltid känna att de är välkomna precis som de är, och att värdet för oss sitter i hur du är som person framför hur du presterar.

 

Inom Barn & Ungdomsverksamheten finns inga arvoderade ledare, utan det är föräldrar till barnen som är ledare för lagen.

Kontakta gärna någon ur Ungdomskommittén om ni känner intresse eller nyfikenhet för att leda ett av dessa lag.

Vi kommer kunna stötta er i en uppstartsfas och hoppas kunna ge er starten på en fantastisk resa som ledare inom Söderköpings IK.

 

Har du som ledare, förälder eller spelare frågor kring vår verksamhet så kontaktar du föreningens Ungdomskommitté.

Och du gör det enklast genom ett mail till: ungdom@soderkopingsik.nu

 

Med vänlig hälsning

Söderköpings IK

Styrelsen & Ungdomskommittén


Nyhetsarkiv
Carola konsert mfl2024-07-01 08:24
Sommar, sol och semester2024-06-30 14:21
Övningsbank 6-12 år2024-06-16 14:31
Tränarutbildning SvFF D2024-06-12 15:35
Förändringar i P20132024-05-23 22:03
Vi gör det tillsammans!2024-05-03 12:39
2024-04-26 12:59
INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE2022-04-20 12:02
SIK på Idrottens dag2021-09-24 14:50
Nya sponsorer?2021-02-11 12:34
 
Sociala medier
Våra sponsorer